Zes verrassende producten van kleine smart home-bedrijven op een rijtje gezet Leave a comment

We kennen allemaal de smart home-apparaten van grote jongens als Google, Amazon, Arlo en Philips. Techblog CNET heeft als tegenhanger zes verrassende producten van kleine smart home-bedrijven op een rijtje gezet die jouw smart home nog slimmer maken. En, vooral ook comfortabeler. Van de Eve Aqua die je tuin bewatert tot een smart home-afstandsbediening in dodecahedron-vorm die niet veel meer kan dan andere remotes, maar er wel een stuk cooler uitziet.

Automatisch je tuin sproeien met Eve Aqua

De belofte van het merk Eve? Het smart home-bedrijf garandeert dat je data 100 procent beveiligd is. Er is geen cloud, je hoeft je niet in te schrijven en er wordt ook geen data geanalyseerd. Klinkt goed toch? Eve maakt verschillende producten, maar CNET licht de Eve Aqua uit. Een automatische sprinkler die je alleen maar op de buitenkraan hoeft te bevestigen en zelf kunt instellen via een app. Je hoeft dus niet meer in alle vroegte naar buiten om de kraan aan te zetten.

Hubitat garandeert privacy

Smart home hubs zijn niet nieuw. Hubitat’s Elevation Hub belooft echter meer privacy te bieden dan zijn grote broertjes Alexa en Google Assistant. Het geheim zit ‘m in het ontbreken van een aansluiting op de cloud. Door het lokaal houden van de automatisering en de voice control zorgt Hubitat voor extra privacy. Voor wie dus extra voorzichtig is en zich zorgen maakt om de recente datalekken, is dit een prima oplossing.

Bedien je ventilator met een slimme afstandsbediening

Bij een smart home hoort ook een slimme ventilator, zeker met de temperaturen waar we nu mee te maken hebben. Het nadeel? Vaak moet je de ventilator bedienen met een afstandsbediening en die ligt nooit op een plek waar je makkelijk bij kan. De oplossing? Bond. Die verbindt je slimme waaier via een app met Alexa of Google Assistant. Zit je net lekker op de bank en wil je toch wat koelte? Dan hoef je met Bond alleen een stemcommando te geven.

Een betaalbare smart speaker

Een echte alleskunner, dat is de Echo Flex van Amazon. De slimme speaker werkt met Alexa en steek je zo in het stopcontact. Wil je ‘m uitbreiden? Dan kun je er een bewegingssensor of nachtlampje op aansluiten. En hij is makkelijk mee te nemen van de ene naar de andere kamer. Ideaal dus als je je gewone Echo niet rond wil zeulen, maar soms wel van het comfort van Alexa gebruik wil maken op sommige plekken.

Voordelig veilig met Wyze

De naam Wyze horen we steeds vaker. En eerlijk is eerlijk: wanneer het gaat om betaalbare en veilige slimme bewakingscamera’s is Wyze een prima optie voor consumenten. Voor slechts 20 dollar bestel je al een camera en ook de starterkit met sensoren – die ook slechts 20 dollar kost – is volgens CNET een aanrader. Die komt met twee deur- of raamsensoren, een bridge en algemene bewegingssensor. Kortom: gewoon een hele goede deal.

Nanoleaf: gewoon een hele coole afstandsbediening

Er zijn talloze smart home-afstandsbedieningen. En, ze doen bijna allemaal hetzelfde. Maar, qua design wordt het niet beter dan die van Nanoleaf. De ontwikkelaars hebben een smart remote gemaakt met twaalf vlakken. Een zogeheten dodecahedron. Om te bedienen draai je hem naar het juiste vlak. Niet heel praktisch, maar wel heel cool.

;

Leave a Reply

Your email address will not be published.